utorak, 22. kolovoza 2017.

Torta jednorog

Priprema

  1. 1.
    Umutiti sve sastojke za biskvit osim bjelanjaka i pola šecera . Posebno umutiti  bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šecera  . Lagano dodati bjelanjke u smjesu. Podjeliti na dva djela i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca 35 min. Ja sam pekla u malom kalupu obloženom papirom za pečenje .
  2. 2.
    Za kremu umutiti žumanjke sa šećerom, gustinom, limunovim sokom i mlijekom tek tolko da nije pregusto. Ostatak mlijeka zakuhati pa umutiti smjesu od žumanjaka. Kad se ugusti, skinuti sa vatre ,prekriti folijom da se ne stvori korica i ostaviti da se ohladi. 
    ohlađenu smjesu umiješati mascarpone. Umutiti posebno čvrsti šlag za vanjski premaz.Ako je krema pregusta može se dodati još i malo šlaga .
  3. Ohlađeni biskvit prerezati na pola , dobije se četiri kore. 
    Svaku premazati obilno kremom, a odozgo i sa strane šlagom. Staviti na hlađenje .
  4. 1.
    Za buttercream pomiješati otopljeni margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, podjeliti u nekoliko zdjelica i dodati u svaku zdjelicu drugu boju.
    Od ticino mase napraviti rog, uši i oči. Ohlađenu tortu ukrasiti prema želji.
  5. 2.
    Ukrasavanje
coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar