Sastojci
8 osoba- Biskvit
- 9 Bjelanjaka
- 430 g Šećera ( kristal)
- 450 g Glatkog brašna Podravka
- 1 vrećica Praska za pecivo Docela
- 180 ml vode
- 180 ml ulja
- Aroma vanilije prema želji
- Krema
- 9 žumanjaka
- 250 g Gussnel Dolcela (gustin)
- 60 ml limunovog soka
- 450 ml mlijeka
- 190 g Mascarponea
- 25 žlica Šećera ( kristal)
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag 5+ Dolcela
- Buttercream
- 150 g margarina /maslaca
- 300g šećera u prahu
- Malo mlijeka
- Vanilija za okus
Koristili smo
Priprema
- 1.Umutiti sve sastojke za biskvit osim bjelanjaka i pola šecera . Posebno umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šecera . Lagano dodati bjelanjke u smjesu. Podjeliti na dva djela i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca 35 min. Ja sam pekla u malom kalupu obloženom papirom za pečenje .
- 2.Za kremu umutiti žumanjke sa šećerom, gustinom, limunovim sokom i mlijekom tek tolko da nije pregusto. Ostatak mlijeka zakuhati pa umutiti smjesu od žumanjaka. Kad se ugusti, skinuti sa vatre ,prekriti folijom da se ne stvori korica i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu smjesu umiješati mascarpone. Umutiti posebno čvrsti šlag za vanjski premaz.Ako je krema pregusta može se dodati još i malo šlaga .
- Ohlađeni biskvit prerezati na pola , dobije se četiri kore.Svaku premazati obilno kremom, a odozgo i sa strane šlagom. Staviti na hlađenje .
- 1.Za buttercream pomiješati otopljeni margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, podjeliti u nekoliko zdjelica i dodati u svaku zdjelicu drugu boju.Od ticino mase napraviti rog, uši i oči. Ohlađenu tortu ukrasiti prema želji.
- 2.Ukrasavanje
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar