subota, 26. kolovoza 2017.

Yoghurt Blueberry Cake




jednostavan kolač sa jogurtom i borovnicama

Priprema

  1. 1.
    Pećnicu zagrijati na 160 C. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Umutiti snijeg od bjelanjaka; postepeno dodavati šećer. Miksati oko 4 minute. Sjediniti jogurt, otopljen (i ohlađen) puter i limunov sok. Dodati vrhnje i žumanjke, pa sve umutiti. Sjediniti brašno i gustin, pa dodati u smjesu. Pažljivo sjediniti. Dodati trećinu snijega od bjelanjaka, pa pažljivo sjediniti špatulom. Postupak ponoviti još 2x; sa preostale 2/3 snijega. Dublji kalup (ili šerpu), promjera oko 20 cm, obložiti papirom, pa sipati polovinu smjese. Preko rasporediti borovnice. Preko borovnica sipati ostatak smjese. Na vrh rasporediti 20-tak borovnica. Kalup staviti u dublji pleh, napunjen vodom. 
  2. 2.
    Peći na 160 C oko 60 minuta.
  3. 3.
    Pečen kolač potpuno ohladiti na sobnoj tempreaturi, pa izvaditi iz kalupa. Ohladitiu frižideru, bar sat vremena!
  4. 4.
    Po ukusu, posuti prah šećerom, rezati na parčad, pa poslužiti!
    coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar