Zapaprite pogačice cijelim zrnima i prepustite se zalogajima toplog i mjestimično ljutog pečenog tijesta.
Sličnirecepti
Sastojci
- 250 g Glatkog brašna Podravka
- 2 žličice Prašak za pecivo Dolcela
- 1/2 žličice Vegeta Maestro crnog papra
- 1/2 žličice šećer
- 60 g naribanog parmezana
- 1/2 žlice narezanog vlasac
- 200 g tekućeg jogurta
- 100 g maslaca(hladnog)
- 2 žlice vrhnja
Priprema
- 1.Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, crni papar, šećer, parmezan, vlasac i promiješajte. Dodajte zatim jogurt te zamijesite glatko tijesto.
- 2.Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto te pospite naribanim hladnim maslacem. Tijesto zatim nekoliko puta preklopite kao pismo.
- 3.Tijesto pažljivo razvaljujte na oko 1 cm debljine pa kalupom izrežite pogačice. Posložite ih na lim za pečenje prekriven masnim papirom, sredinu tijesta lagano pritisnite i premažite vrhnjem. Pogačice obilno pospite grubo mljevenim paprom.
- 4.Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, do zlatne boje.
Posluživanje
Poslužite tople ili hladne.
Savjet
Da bi se pogačice što više listale, pokušajte što više „preklapati“ tijesto prilikom pripreme.
Nema komentara:
Objavi komentar