subota, 26. kolovoza 2017.

Paprene pogačice

https://www.youtube.com/watch?v=oaUzmjWJc_s


Zapaprite pogačice cijelim zrnima i prepustite se zalogajima toplog i mjestimično ljutog pečenog tijesta.



Sastojci


Priprema

  1. 1.
    Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, crni papar, šećer, parmezan, vlasac i promiješajte. Dodajte zatim jogurt te zamijesite glatko tijesto.
  2. 2.
    Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto te pospite naribanim hladnim maslacem. Tijesto zatim nekoliko puta preklopite kao pismo.
  3. 3.
    Tijesto pažljivo razvaljujte na oko 1 cm debljine pa kalupom izrežite pogačice. Posložite ih na lim za pečenje prekriven masnim papirom, sredinu tijesta lagano pritisnite i premažite vrhnjem. Pogačice obilno pospite grubo mljevenim paprom.
  4. 4.
    Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, do zlatne boje.

Posluživanje

Poslužite tople ili hladne.

Savjet

Da bi se pogačice što više listale, pokušajte što više „preklapati“ tijesto prilikom pripreme.

Nema komentara:

Objavi komentar