utorak, 22. kolovoza 2017.

Kuglof

https://www.youtube.com/watch?v=qp0N-oh-T2w


Sastojci


Koristili smo

  1. 1.
    Kvasac umiješajte u brašno.
  2. 2.
    Maslac, šećer i žumanjke pjenasto izmiješajte.
  3. 3.
    Dodajte brašno i mlijeko naizmjence, naribanu koricu limuna, sol, vanilin šećer i namočene grožđice u rumu. Smjesu dobro izmiješajte.
  4. 4.
    Izrađenu smjesu stavite u oblik za kuglof (Ø 19 cm i visina 10 cm) koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom, pokrijte je i stavite dizati na toplo mjesto oko 30 minuta.
  5. 5.
    Zatim ugrijte pećnicu na 200 °C i kuglof pecite oko 20 minuta. Izvadite ga i prekrijte papirom za pečenje, te nastavite peći još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni kuglof izvadite na tanjur i pospite šećerom u prahu.

Savjet

Količina tijesta je za 2/3 kalupa jer će tijekom pečenja tijesto udvostručiti volumen.


coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar