Sastojci
- 1 Kvasca instant Dolcela
- 400 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 80 g maslaca
- 40 g šećera
- 3 žumanjka
- 200 ml mlijeka
- 1 žlica naribane limunove korice
- prstohvat soli
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 50 g grožđica
- rum
- Za posipavanje:
- šećer u prahu
Koristili smo
- 1.Kvasac umiješajte u brašno.
- 2.Maslac, šećer i žumanjke pjenasto izmiješajte.
- 3.Dodajte brašno i mlijeko naizmjence, naribanu koricu limuna, sol, vanilin šećer i namočene grožđice u rumu. Smjesu dobro izmiješajte.
- 4.Izrađenu smjesu stavite u oblik za kuglof (Ø 19 cm i visina 10 cm) koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom, pokrijte je i stavite dizati na toplo mjesto oko 30 minuta.
- 5.Zatim ugrijte pećnicu na 200 °C i kuglof pecite oko 20 minuta. Izvadite ga i prekrijte papirom za pečenje, te nastavite peći još oko 20 minuta.
Posluživanje
Pečeni kuglof izvadite na tanjur i pospite šećerom u prahu.
Savjet
Količina tijesta je za 2/3 kalupa jer će tijekom pečenja tijesto udvostručiti volumen.
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar