srijeda, 23. kolovoza 2017.

VIDEO: DENTALNI TURIZAM U HRVATA Englezi, Austrijanci, Nijemci..., tisuće stranaca svake godine hodočaste u Hrvatsku po nove, jeftinije zube!


Jedan od uspješnih primjera globalno rastućeg medicinskog turizma u Hrvatskoj je dentalni turizam. Naime u Hrvatsku svake godine sve veći broj građana iz inozemstva dolazi kako bi po puno manjim cijenama nego u inozemstvu popravili zube ili ugradili nove. Vješte ruke naših stomatologa u roku od 24 sata mogu nadomjestiti sve zube.

"Došao sam jer je cijena ugodnija i vrlo je bitno kada se napravi operacija da ideš doma sa zubima, da nisi bez zubi tako da možeš za par sati jest, kod nas kad bi bila, bio bi bez zubiju jedno dva, tri mjeseca", rekao nam je Tone Drnovšek iz Slovenije koji je u Zagreb stigao na jedan dan kako bi u roku 24 sata dobio nove zube.
Većina pacijenata dolazi iz susjednih zemalja kao što su Austrija, Slovenija ili Italija iako je sve više i pacijenata iz Engleske. Uz Hrvatsku, veliki proboj na europskom tržištu bilježe i Srbija te Bosna i Hercegovina koje su još jeftinije od naše zemlje.
 "Ljudi uglavnom ostaju preko jednu ili dvije noći, ovisno kakav je zahvat, potom se vraćaju prema potrebi, ovisi o kakvom zahvatu se radi.  Naravno da je tu uključen i smještaj kojeg osiguravamo svim tim pacijentima", kaže nam doktor dentalne medicine Zdenko Trampuš.
 Iako prevale stotine pa i tisuće kilometara kako bi došli u Hrvatsku na željeni dentalni zahvat, zna se dogoditi da strah nadvlada razum pa se događaju duhovite situacije poput bježanja iz stomatološke ordinacije kaže nam doktor Trampuš.
 "Prošli tjedan, jedan dečko, dvadesetitri godine star, iz Izraela, pun straha došao sa mamom, sjeo na stolicu hrabro i kaže: "Moram na wc" i nakon toga je nestao", otkriva Trampuš.
 Više o dentalnom turizmu možete pogledati u videu.
jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar