Lagano aromatičan namaz sa šampinjonima i dodatkom bijelog vina. Uživajte vi i vaši najmiliji!
Sastojci:
500 g šampinjona
50 ml bijelog vina
malo maslinova ulja
1/2 glavice luka
2 čehna bijelog luka
biber, so
malo majčine dušice
malo sjeckanog peršuna
1 puna kašika maslaca
2 kašike limunovog soka
Priprema:
- Na maslinovom ulju prodinstajte luk pa dodajte šampinjone narezane na listiće, a zatim i bijeli luk. Posolite i pobiberite, uspite bijelo vino i dinstajte dok šampinjoni ne omekšaku i tečnost ne ispari.
- Zatim ih usitnite u blenderu ili izmiksajte mikserom, zajedno s maslacem, majčinom dušicom, sjeckanim peršunom i limunovim sokom. Ohladite i poslužite ovaj ukusan namaz uz kriške tosta, briskete, omiljene somune.
avaz.ba
Nema komentara:
Objavi komentar