četvrtak, 15. veljače 2018.

Na italijanski način: Zapečeni karfiol s paradajzom

Kada poželite da pripremite karfiol, probajte ovako i nećete zažaliti
Sastojci:
800 g karfiola
3 jaja
100 g putera
1 dl mlijeka
2 kašike pavlake
2 kašika parmezana
1 kašika pšeničnog brašna
400 g pelata
so, biber
peršun
bosiljak
mažuran
500 g svježeg sira
Priprema:
  1. Karfiol kratko blanširajte u slanoj vodi. Nakon desetak minuta kuhanja izrežite ga na manje komade.
  2. Jaja razmutite sa puterom, dodajte mlijeko u koje ste razmutili kašiku brašna, pavlaku i umiješajte parmezan.
  3. Zdjelu za pečenje premažite puterom, posložite po dnu pelate pa ih pospite bosiljkom i mažuranom. Na njih slažite komade karfiola, posolite i pobiberite pa zalijte smjesom od jaja, putera, mlijeka, brašna, vrhnja i parmezana.
  4. Pecite u rerni 20-25 minuta dok se ne zarumene na vrhu jaja.
  5. Gotovo jelo pospite svježim koprom i peršunom.


avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar