SastojciKoličina
Testo
žumanca7
šećer8 kašika
voda9 kašika
brašno200 g
prašak za pecivo1/2
kakao2 kašike
Fil
puding od vanile4
vanil-šećer2
šećer12 kašika
voda1 l
belanca7
Dekoracija
slatka pavlaka400 ml
čokolada50 g

Kako pripremiti

  • Pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati vodu, pa na kraju umešati sjedinjene suve sastojke. Pripremljenu smesu sipate u duboku tepsiju, prethodno podmazanu i posutu brašnom, a potom koru peći na 160 stepeni oko 20 minuta.
  • Puding, 7 kašika šećera i vanilin šećer razmutiti sa malo vode, tako da nema grudvice. Ostatak vode sipati u veću šerpu, sačekati da provri, a zatim zakuvati puding u njoj. Belanca umutiti sa preostalih 5 kašika šećera u čvrst šam, pa ga sjediniti s vrućim pudingom.
  • Koru izvaditi iz rerne, pa na vrelo testo sipati fil. Vratite pleh u rernu na 5 minuta, a nakon toga kolač ostaviti da se ohladi.






  • Umutiti slatku pavlaku, namazati ohlađen kolač, pa sve posuti

  •  rendanom čokoladom.


















superrecepti.rs