Po želji fil možete praviti i sa nekim drugim pudingom.
Sastojci | Količina |
Testo | |
žumanca | 7 |
šećer | 8 kašika |
voda | 9 kašika |
brašno | 200 g |
prašak za pecivo | 1/2 |
kakao | 2 kašike |
Fil | |
puding od vanile | 4 |
vanil-šećer | 2 |
šećer | 12 kašika |
voda | 1 l |
belanca | 7 |
Dekoracija | |
slatka pavlaka | 400 ml |
čokolada | 50 g |
Kako pripremiti
- Pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati vodu, pa na kraju umešati sjedinjene suve sastojke. Pripremljenu smesu sipate u duboku tepsiju, prethodno podmazanu i posutu brašnom, a potom koru peći na 160 stepeni oko 20 minuta.
- Puding, 7 kašika šećera i vanilin šećer razmutiti sa malo vode, tako da nema grudvice. Ostatak vode sipati u veću šerpu, sačekati da provri, a zatim zakuvati puding u njoj. Belanca umutiti sa preostalih 5 kašika šećera u čvrst šam, pa ga sjediniti s vrućim pudingom.
- Koru izvaditi iz rerne, pa na vrelo testo sipati fil. Vratite pleh u rernu na 5 minuta, a nakon toga kolač ostaviti da se ohladi.
- Umutiti slatku pavlaku, namazati ohlađen kolač, pa sve posuti
- rendanom čokoladom.
superrecepti.rs
Nema komentara:
Objavi komentar