ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Domaći proteinski hljeb: Za uživanje bez grižnje savjesti


Postoje neka jela koja jednostavno nisu jednako ukusna bez hljeba. Svi pokušavamo izbjegavati tu namirnicu, iako nema ništa bolje od svježe pečenog hljeba, toplog s maslacem ili domaćim pekmezom.
Sastojci:
3 jaja
500 g posnog sira
500 g sitnih zobenih pahuljica
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
200 g mješavine sjemenki (lan, chia, suncokret…)
po želji 1 kašika bućinog brašna
1 kašika konopljinog brašna
Pripreme:
1. Izmiksajte jaja i sir dok se ne sjedine. Dodajte zobene pahuljice i promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i sjedinite u smjesu.
2. Sve to rasporedite u kalup za hljeb i pecite 70 minuta na 160 stepeni.



avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar