Pana cotta nugat
Potrebno je:
500 gr pavlake,
40 gr šećera,
70 gr mljevenog pečenog lješnika,
50 gr čokolade aribe,
35 gr čokolade đanduje,
50 gr želatina.
Postupak:
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti na stranu da nabubri. Sjediniti slatku pavlaku i šećer i staviti na vatru da provri. Kada provri, skloniti sa vatre i dodati nabubreli želatin i čokoladu. Miješati dok se sav želatin i čokolada ne istope, a onda preručiti u kalupe koji su prije toga pokvašeni hladnom vodom. Ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi da se ohlade, pa ih staviti u frižider na dalje hlađenje.
Prije nego što prevrnete panakotu na tacnu, nožićem pređite oko ivice, da biste je odvojili od kalupa.
Prije nego što prevrnete panakotu na tacnu, nožićem pređite oko ivice, da biste je odvojili od kalupa.
Izvor: djetinjarije.com
Nema komentara:
Objavi komentar