četvrtak, 15. prosinca 2016.

Zimske poslastice - Pana cotta nugat

Donosimo vam još jedan recept iz carstva "Malog princa" čuvene beogradske poslastičarnice.


Pana cotta nugat


Potrebno je:
500 gr pavlake,
40 gr šećera,
70 gr mljevenog pečenog lješnika,
50 gr čokolade aribe,
35 gr čokolade đanduje,
50 gr želatina.

Postupak:
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti na stranu da nabubri. Sjediniti slatku pavlaku i šećer i staviti na vatru da provri. Kada provri, skloniti sa vatre i dodati nabubreli želatin i čokoladu. Miješati dok se sav želatin i čokolada ne istope, a onda preručiti u kalupe koji su prije toga pokvašeni hladnom vodom. Ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi da se ohlade, pa ih staviti u frižider na dalje hlađenje.
Prije nego što prevrnete panakotu na tacnu, nožićem pređite oko ivice, da biste je odvojili od kalupa.


Izvor: djetinjarije.com

Nema komentara:

Objavi komentar