utorak, 13. prosinca 2016.

Torta od pomorandže

Kada zakoračite u carstvo „Malog princa”, čuvene beogradske poslastičarnice, počinju slatke muke – koji primamljivi kolač odabrati? Ovaj put smo odabrali za vas tortu od pomorandže.

Torta od pomorandže

Za tijesto je potrebno:
10 jaja,
200 gr šećera,
kora od 1 pomorandže,
2 kašike brašna,
160 gr mljevenih oraha
Za fil je potrebno:
4 žumanceta,
200 gr šećera,
2 kašike gustina,
sok od 1 pomorandže
200 gr putera.

Postupak:
Patišpanj: Odvojiti žumanca od belanaca, pa prvo umutiti žumanca i šećer, dodati koru pomorandže, brašno, orahe i bjelanca i lagano umiješati. Izliti u podmazan i brašnom posut pleh, zatim ispeći.
Fil: Umutiti žumanca i šećer, dodati gustin i sok od pomorandže, pa sve to prokuhati na pari i ohladiti, zatim dodati puter i sve izmiješati.
Presjeći patišpanj na tri dijela i nafilovati.


Izvor:djetinjarije.com

Nema komentara:

Objavi komentar