petak, 16. prosinca 2016.

Zimske poslastice - Badem krem

Donosimo još jedan recept čuvene beogradske poslastičarnice "Mali princ".


Badem krem


Potrebno je:
8 žumanaca,
300 gr šećera,
pola litre mlijeka,
40 gr želatina,
10 gr vanilin šećera,
½ l „Moja kravica“  pavlake,
100 gr pečenog badema,
8 bjelanaca,
400 gr šlaga.

Umutiti žumanca i šećer, dodati mlijeko i želatin, izmiješati i zagrijati da se želatin otopi. Procijediti i prohladiti. Badem propržiti, ohladiti i samljeti. Bjelance umutiti u snijeg. Masi redom dodavati vanilin šećer, pavlaku, badem, bjelanca i šlag i izmiješati poslastičarskom žicom. Ohlađenu masu razliti u kalupe, držati u frižideru i pred služenje ukrasiti šlagom.


Izvor:djetinjarije.com

Nema komentara:

Objavi komentar