Sastojci za 4 osobe
- Kg. o,5 Inegralnog brasna
- Dcl. 3-4 Mlacne vode
- Kom. 1 Germa
- Zlica 1/2 Sol
Priprema
- 1.Prvo u mlacnoj vodi malo rastopiti germu, a u brasno promjesati sol. Tada staviti germu u brasno i dodavato vodu te tjesto raditi mikserom ili rukama , kako je kome lakse. Gotovo tjesto pokrite i neka odstoji cca 1 - 2 sata.
- 2.Zatim u kalup staviti papir za pecenje i u njega tjesto, a prije zagrijte pecnicu na 170 stupnjeva, te ga stavite peci.
- 3.Nakon 1 sat pecenja (moze par minuta manje ili vise, ovisi o pecnici) kruh izvadite iz pecnice i kalupa i kad se malo ohladi moze ici na koristenje. DOBAR TEK !Stavio sam ovaj recept jer sam ponosan kako mi je ispao kruh, buduci sam vec rekao da nisam nikakav pekar !
2.
Nema komentara:
Objavi komentar