petak, 7. travnja 2017.

Integralni hljeb/kruh


Sastojci za 4 osobe

 
  • Kg. o,5 Inegralnog brasna            
  • Dcl. 3-4 Mlacne vode
  • Kom. 1 Germa
  • Zlica 1/2 Sol








Priprema

  1. 1.
    Prvo u mlacnoj vodi malo rastopiti germu, a u brasno promjesati sol. Tada staviti germu u brasno i dodavato vodu te tjesto raditi mikserom ili rukama , kako je kome lakse.  Gotovo tjesto pokrite i neka odstoji cca 1 - 2 sata.

  1. 2.
    Zatim u kalup staviti papir za pecenje i u njega tjesto, a prije zagrijte pecnicu na 170 stupnjeva, te ga stavite peci.
  2. 3.
    Nakon 1 sat pecenja (moze par minuta manje ili vise, ovisi o pecnici) kruh izvadite iz pecnice i kalupa i kad se malo ohladi moze ici na koristenje. DOBAR TEK !
    Stavio sam ovaj recept jer sam ponosan kako mi je ispao kruh, buduci sam vec rekao da nisam nikakav pekar !
3.



Izvor:coolinarka.com

2.

Nema komentara:

Objavi komentar