Jak imunitet – to je otpornost organizma na različite bolesti, pa samim tim i dobro zdravlje. Iako je u našim apotekama svakodnevno sve više preparata za jačanje imuniteta – narodni lijekovi ne gube svoju popularnost i značaj u ovom procesu.
To je i razumljivo, jer ni jedan sintetički preparat iz apoteke ne može da zamijeni prirodne proizvode, koji su lako dostupni i veoma efikasni u liječenju raznih bolesti.
Danas vam predlažem „Vitaminsku bombu“ – odlično sredstvo za jačanje imuniteta za cijelu porodicu.
Imajući pripremljenu teglu vitamina – zadovoljićete ne samo dječije potrebe za slatkišima, nego i ojačati imuninet cijele porodice.
Predlažem vam dva recepta smjese za jačanje imuniteta. Oba su izvrsna – i isprobana. Na vama je da izaberete.
„Vitaminska bomba“ – prirodno sredstvo za jačanje imuniteta – za djecu i odrasle.
Prvi recept za jačanje imuniteta za djecu i odrasle:
Biće potrebno:
– 100 gr suhog grožđa
– 150 gr zrna oraha
– 100 gr badema
– kora od dva limuna
– 100 gr suhi kajsija
– 100 gr suhi šljiva
– 250-300 gr meda
– ako ste u prilici – vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjoli-orahe bora (odlični su za jačanje imuniteta)
– 150 gr zrna oraha
– 100 gr badema
– kora od dva limuna
– 100 gr suhi kajsija
– 100 gr suhi šljiva
– 250-300 gr meda
– ako ste u prilici – vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjoli-orahe bora (odlični su za jačanje imuniteta)
* Sameljite na mašinu za mljevenje mesa: suho grožđe, orahe, bademe, pinjoli i limunovu koru.
* U smjesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samljeli. Promiješajte.
* Dalje, dodajte samljevene suhe šljive i suhe kajsije. Promiješajte.
* Na kraju dodajte med i opet promiješajte.
Ostavite da odstoji na tamnom mjestu 1-2 dana.
Za djecu stariju od 3 godine – 1 kašičica dva puta dnevno.
Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno.
Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.
Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno.
Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.
Drugi recept za jačanje imuniteta za odrasle.
Sastojci:
– 200 gr suhi kajsija
– 200 gr suhi šljiva
– 200 gr suhi smokvi
– 200 gr oraha
– 1 limun
– 50 ml rakije
– 250 gr meda
– 200 gr suhi šljiva
– 200 gr suhi smokvi
– 200 gr oraha
– 1 limun
– 50 ml rakije
– 250 gr meda
* Suho voće i limun zajedno sa korom sameljite na mašinu za mljevenje mesa.
* U smjesu dodajte med i rakiju i promiješajte.
Teglu držite u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku prije obroka.
Za jaču otpornost, imunitet i čisčenje organizma od toksina pravim i smesu sa medom, đumbirom i limunom, jednako je efikasno i izuzetno zdravo.
Izvor: uspesnazena.com
Nema komentara:
Objavi komentar