Domaće Ferrero kuglice zaista mogu stati rame uz rame onima koje kupujemo. Ali, baš zato što su kupovne mnogo skuplje, ove domaće kuglice dolaze kao super zamjena i naravno ima ih više.
Sastojci za kuglice:
300 g lješnika
150 g čokolade
250 g margarina
Za glazuru:
150 g čokolade
250 g napolitanke s lješnicima
100 g nutelle
Priprema:
- Na pari rastopimo čokoladu, nutellu i margarin, a u velikoj posudi izmrvimo napolitanke.
- Napolitankama dodamo pržene, sjeckane lješnike, a zatim preko njih prelijemo prethodno rastopljene sastojke i dobro promiješamo kašikom.
- Kada smo dobili jednoličnu smjesu, stavljamo je u frižider na hlađenje, oko jedan sat.
- Za to vrijeme na pari otopimo čokoladu s uljem, za glazuru.
- Kada se smjesa ohladila, od nje možemo oblikovati Ferrero kuglice.
- Oblikovane kuglice umačemo u otopljenu čokoladu i slažemo na tanjir obložen papirom za pečenje. Zatim kuglice vratimo natrag u frižider na hlađenje, a kada se stvrdnu, možemo ih poslužiti.
avaz.ba
Nema komentara:
Objavi komentar